Waterfront Waddinxveen

Ontwerp openbare ruimte rond de Gouwe
  • Waddinxveen
  • Jaar: 2005 – 2013
  • Opdracht:¬†Gemeente Waddinxveen
  • Met: Grontmij, Waalpartners

Horecaboulevard aan de Gouwe laat dorpshart weer kloppen

Met het ontwikkelen van een nieuw winkelcentrum bij het station dreigt het dorpse hart van Waddinxveen aan de Gouwe weg te kwijnen. De eerste stap tot revitalisatie is in 2005 gemaakt met het besluit de Nesse op te waarderen tot horeca boulevard. Binnen een half jaar is in samenwerking met horeca ondernemers een plan gemaakt en uitgevoerd waarbij een morsige dorpsrand met geparkeerde auto’s is omgetoverd tot een levendige verblijfs- en uitgaansstrip. De basis voor het ontwerp is gericht op het terug brengen en versterken van de Hollandse dorpse sfeer, Met gebakken klinkers, iepen, een reling op de kade en een eenvoudig profiel, waar de auto te gast is. Met de ondernemers is een convenant gesloten over gebruik en inrichting van de terrassen.

Aansluitend werd in volgende fasen de Kerkweg, Zuideinde en Raadhuisplein in dezelfde sfeer heringericht.

pdf beschrijving ontwerp de Nesse

pdf artikel in vakblad groen

Share This